Urk boos op minister Verhagen

Klik op de verbindingswoorden.

  

Lees eerst de lijst van verbindingswoorden door. Klik deze vervolgens aan in de tekst. Je dient dit in ongeveer drie minuten te kunnen. Doe de oefening één keer. Ga daarna door naar de volgende oefening.

Het gaat nogmaals om de volgende woorden. Ze staan in willekeurige volgorde:

-wegens
-ervoor zorgen dat
-is van plan
-door
-echter
-en
-omdat
-om te
-aldus
-daarom
-en
-omdat
-om
-voordat-
-onlangs
-aldus

Windmolenpark: Urk boos op minister Verhagen


woensdag 5 januari 2011 10:32

De gemeente Urk stapt naar de Raad van State voorkomen dat er bij het vissersdorp een windmolenpark wordt gebouwd. CDA-burgemeester Jaap Kroon is boos minister van Economische Zaken, Landbouw Innovatie Maxime Verhagen (CDA) de vergunning gaat verlenen.

"Kroon wil Verhagen geen handtekening zet onder een vergunning voor een groot windmolenpark aan de rand van zijn gemeente", meldt Het Financieele Dagblad.

Fatsoen
De minister eind deze week zijn goedkeuring te geven. De milieurapportage klopt niet een advies van de Rijksbouwmeester is genegeerd, de burgemeester van Urk, die naar de Raad van State stapt.

Kroon is al jaren van de plannen is boos over de timing hij in februari nog met de minister tafel gaat zitten. ‘Je zou mogen verwachten dat hij op zijn minst het fatsoen weet op te brengen dat gesprek af te wachten, hij een definitief besluit neemt.’

Ketelbrug
werd besloten het windmolenpark bij de Ketelburg, niet ver van Urk, af te breken ouderdom.

De achttien molens op het traject tussen Lelystad Emmeloord zijn verouderd kunnen niet meer worden gemoderniseerd, eigenaar Nuon.

Robin van der Kloor
(Elsevier.nl, woensdag 6 januari 2011)§